Shop til you drop

Shake your money honey...
 
 
Lördag. Vad gör du en lördag i september? Står shopping på schemat? 
 
Vad blev ditt senaste köp? 
Något du behövde? Minns du känslan hur det kändes när du handlade? Tror du att man skulle shoppa mindre om man verkligen tänkte efter innat sitt köp? Har du någonsin känt att blir rastlös och irriterad när du inte har möjlighet att shoppa. Har du tagit shoppng till hjälp för att slippa tänka på problem? Har du någonsin ljugit om köp du gjort? Smusslat undan? 
 
 
 
Vågar du försöka? Försöka att ha ett köpstopp?
 
Känner du ibland att men... Jag måste unna mig, jag är värd det här och så shoppar du något? Känslan är inte konstig för det händer faktiskt saker i hjärnan...belöningsystemet sätter igång. men om din shopping gör att du mår dåligt är kanske ett köpstopp något för dig. Eller handlar mer än du behöver och ditt hem svämmar över. 
 
Eller att du märker att det påverkar din ekonomi negativt.
 
Då kanske det är dags att testa ett köpstopp.
 

 
Hur känns det i dig när du tänker på köpstopp? Känns det bra eller känns det jobbigt. Tänk då på varför du gör det. Vad vill du uppnå? Minska din konsumtion? Kanske få ihop en buffert? Hjälpa till att minska konsumtionen över huvudtaget. Leva med de saker man har. Tillbringa tid i naturen istället i för butiken. Skälen kan vara många. 
 
 
 
Vågar du prova en vecka? Lördag till lördag? Känna hur det känns. Känns det bra fortsätter du...
En dag i taget. Att bestämma sig för att ha köpstopp kan kännas övermäktigt att man aldrig kommer fram.
Mitt tips, min utmaning till dig är starta med en vecka.
 
 
 
Jag ska tillbringa viss del av min lördag i skogen inte i en butik. Jag hoppas att hitta mycket svamp:-) Ha en underbar dag... Och du...don't shop til you drop:-)
 
 
 
 
Men du... Nu kör vi...Häng med på min lilla utmaning ett litet köpstopp:-)