Tavlor

För ett tag sedan började jag måla, har bara tre färger,röd, vit och svart:-)
 
 

Ät en nöt så blir du söt::-) Ta vad du har bröd

Nötbröd, naturligt glutenfritt. Värm en ugn till 250 grader
 
Jag tog
2 dl bovetemjöl
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl valnötter
1 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
1 msk chiafrön
0,5 dl sesamfrön
1 msk pofiber
0,5 tsk salt
1 tsk brödkrydda eller kummin och fänkål
2 tsk bikarbonat
 
Blanda ihop.
 
Koka upp
 
1 dl vatten
 
i med
 
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk sirap
 
Häll över blandningen
 
Häll sedan över 2 dl fil (eller så det blir en kladdig smet)
 
Tryck dit nötter.
 
Klä en form med bakplåtspapper häll i smeten. Sänk värmen i ugnen till 200 grader.
 
Skjuts in med formen i ugnen cirka 45 min...knacka med en kniv brödet ska kännas ihåligt. Om det inte verkar klart in i ugnen en stund till.
 
 
 
 
Lämna kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: bröd, fröbröd, glutenfree, glutenfritt, nötbröd

Glutenfria pannkakor.

Jag äter naturligt glutenfri kost, mycket av det man köper i butik klarar inte jag då det ofta innehåller vetestärkelse, glukossirap, citronsyra och sådant som kan vara baserat på vete. Jag har inte celiaki utan är väldigt allergisk mot vete och råg och lite till.

Jag delar gärna med mig här av väldigt goda pannkakor.

 2 små ägg eller 1 stort
3 dl mjölk (röd)
1 dl bovetemjöl
½ dl majsmjöl
1 tsk pofiber
½ krm salt

Blanda de olika mjölsorterna plus pofiber och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa upp ägget/äggen lite. Vispa i hop resten av mjölken och äggen och vispa ner det i smeten.
Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten. Smält ytterligare lite smör i pannan. Häll i smet. Stek tunna pannkakor av smeten i en stek- eller pannkakspanna.