Vilken underbar semestervecka...:-)

Här några foton från min första semestervecka... Jag har hunnit med att vara i Stockholm, Karlskrona och på landet i Svalsjö... Sommaren har visat upp sig från sin bästa sida... Sol och sol och vatten:-)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Busenkla limpan utan mjöl

 
 
 
 
 
Sätt ugnen på 170 grader. Ta fram en bunke...
 
Blanda i
 
2 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
2 msk fiberhusk
2 tsk brödkryddor
1 tsk torkad oregano
½ tsk salt (lite mer om du gillar salt)
2 tsk bakpulver
2 tsk vätska (honung, mörk sirap eller bara vanligt vatten)
250 gram kvarg
2 ägg
 
Blanda ihop till en smet. Klä en brödform med bakplåtspapper, häll i smeten, grädda i 170 graders vam ugn 80-90 minuter. Ät... Gott:-)
 
 
 

Glutenfri pizza på bovetemjöl på mitt sätt

Sen jag blev allergisk mot vetemjöl har jag längtat efter pizza, konstigt för innan jag kunde äta helt vanlig pizza längtade jag aldrig efter det men nu, när jag inte får äta vanlig pizza så...blev jag så sugen... Så idag svängde jag ihop en variant med bovetemjöl den smakade inte som köpepizza inte heller som hemmagjord pizza på vetemjöl men den var god...och stillade mitt sug efter pizza.. Receptet ger två pizzor, om man gör dem runda annars räcker det till en långpanna.
 

Bovetepizza med tomat och zucchini

 

Sätt ugnen på 250 grader. ta fram två plåtar och bakplåtspapper. Ta sedan fram...

6 dl bovetemjöl

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

½ dl kallpressad rapsolja

3 dl vatten

 

 

Blanda de torra ingredinserna, häll på olja och vatten, blanda, degen blir väldigt kladdig men den var lättarbetad!  Ta lite bovetemjöl på undersidan på en sked och smeta ut degen till rundlar.
 
Ha på tomatsås, jag gjorde egen av hela tomater på burk som jag kokade ihop med oregano och salt och mixade med stavmixer... men ta valfri tomatsås och sedan har du på det du vill ha på en pizza. jag hade coctailtomater, zucchini rökt skinka, vit ost, riven hårdost och färska kryddor.
 
 
Nu är jag proppmätt! :-)