Chokladtryffelkaka gott gott:-)

 

 
 

 

Tre eller fyra dagar innan kakan ska bjudas så... Tar du fram!

 
 
 
 
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
Sen så...
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör i en kastrull. Ta från plattan.
  3. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner 1 ägg i taget och slutligen mjölet.
  4. Bre ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, "bröa" den med skorpmjöl eller kokos...
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
Gör chokladtryffeln...
 

Chokladtryffel

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g vit choklad
  1. Koka  upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
  2. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
  3. Bre tryffeln över kakan. Ställ kakan i kylen.
Precis innan servering, dekorera kakan. Jag dekorerade kakan med grädde, jordgubbar, ätliga blommor och örter.
 
Jag har bakat den två gånger och den gör verkligen succé!