Ät en nöt så blir du söt::-) Ta vad du har bröd
Nötbröd, naturligt glutenfritt. Värm en ugn till 250 grader
Jag tog
2 dl bovetemjöl
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl valnötter
1 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
1 msk chiafrön
0,5 dl sesamfrön
1 msk pofiber
0,5 tsk salt
1 tsk brödkrydda eller kummin och fänkål
2 tsk bikarbonat
Blanda ihop.
Koka upp
1 dl vatten
i med
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk sirap
Häll över blandningen
Häll sedan över 2 dl fil (eller så det blir en kladdig smet)
Tryck dit nötter.
Klä en form med bakplåtspapper häll i smeten. Sänk värmen i ugnen till 200 grader.
Skjuts in med formen i ugnen cirka 45 min...knacka med en kniv brödet ska kännas ihåligt. Om det inte verkar klart in i ugnen en stund till.