Lakritstårta a´la Ella

Lakritstårta lätt som en plätt...:-) (jag har hittat på receptet själv)Tänk bara på att baka den några dagar innan servering. Den behöver mogna till i kylskåpet.
 
 
 

Kakbotten


  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
Sen så...
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör i en kastrull. Ta från plattan.
  3. Rör i socker, kakao vaniljsocker och salt. Rör ner 1 ägg i taget och slutligen mjölet.
  4. Bre ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, smöra och bröa, lägg gärna ett bakplåtspapper i botten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
Gör lakritstryffeln...
 

Lakritstryffel

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 200 g Marabou Black
  • 80 g vit choklad
  1. Koka  upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
  2. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
  3. Bre tryffeln över kakan. Ställ kakan i kylen ta fram cirka 30 minuter innan servering.
Vid serveringen dekorera med grädde och lakrits av valfri sort jag valde Malaco Viva Lakrits pärlor och Malaco lakritssnören.