Lakritstårta a´la Ella
Lakritstårta lätt som en plätt...:-) (jag har hittat på receptet själv)Tänk bara på att baka den några dagar innan servering. Den behöver mogna till i kylskåpet.
Kakbotten
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ krm salt
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
Sen så...
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör i en kastrull. Ta från plattan.
- Rör i socker, kakao vaniljsocker och salt. Rör ner 1 ägg i taget och slutligen mjölet.
- Bre ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, smöra och bröa, lägg gärna ett bakplåtspapper i botten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
Gör lakritstryffeln...
Lakritstryffel
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 200 g Marabou Black
- 80 g vit choklad
- Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
- Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
- Bre tryffeln över kakan. Ställ kakan i kylen ta fram cirka 30 minuter innan servering.
Vid serveringen dekorera med grädde och lakrits av valfri sort jag valde Malaco Viva Lakrits pärlor och Malaco lakritssnören.