Chokladkaka med jordnötter

I måndags 30 september blev jag avtackad på jobbet de fick kaka och jag fick fina smycken! Halsband och armband från PIA! De är så rara!
 
 
Kakan har jag inget foto på! Men receptet är som följer. Jag hällde smeten i en långpanna.
 

Kakbotten


  • 300 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 4tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4ägg
  • 4 dl vetemjöl
Sen så...
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör i en kastrull. Ta från plattan.
  3. Rör i socker, kakao vaniljsocker och salt. Rör ner 1 ägg i taget och slutligen mjölet.
  4. Bre ut smeten i en ugnspanna som du lagt ett bakplåtspapper i botten på.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
Gör chokladtryffeln...
 

Chokladtryffel

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g Marabou schweizernöt
  1. Koka  upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
  2. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta.
  3. Bre tryffeln över kakan och strö över jordnötter.
  4. Ställ kakan i kylen ta fram cirka 30 minuter innan servering.
  5. Servera gärna grädde till.