Kardemumma och vit choklad biscotti

1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
0.5 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl sötmandel
1 st bittermandel
4 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver.
1dl havregryn
Samt lite vit choklad hackad i små bitar cirka 75 gram
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stöt kardemumman i en mortel.
3. Vispa smör, strösocker, råsocker, vaniljsocker och kardemumma krämigt.
4. Rör ner ett ägg i taget.
5. Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
6. Blanda all mandel med vetemjöl havregryn samt bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten.
7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
9. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
10. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
11. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.
Avnjutes med valfri dryck:-)

