Kardemumma och vit choklad biscotti

Bakade jag häromdagen, och de blev så goda! Här kommer receptet.
 
 
 
 Man behöver...

1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
0.5 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker

2 st ägg
1 dl sötmandel
1 st bittermandel
4 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver.

1dl havregryn

 

Samt lite vit choklad hackad i små bitar cirka 75 gram

 

 

 1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Stöt kardemumman i en mortel.

3. Vispa smör, strösocker, råsocker, vaniljsocker och kardemumma krämigt.

4. Rör ner ett ägg i taget.

5. Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.

6. Blanda all mandel med vetemjöl havregryn samt bakpulver och rör  försiktigt ner det i smeten.

7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.

8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

9. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

10. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

11. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.

 

Avnjutes med valfri dryck:-)

 

 
Här är min nya kudde i fokus den är så fin tycker jag.