Chokladtryffelkaka gott gott:-)
Tre eller fyra dagar innan kakan ska bjudas så... Tar du fram!
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
Sen så...
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör i en kastrull. Ta från plattan.
- Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner 1 ägg i taget och slutligen mjölet.
- Bre ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, "bröa" den med skorpmjöl eller kokos...
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
Gör chokladtryffeln...
Chokladtryffel
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 300 g vit choklad
- Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
- Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
- Bre tryffeln över kakan. Ställ kakan i kylen.
Precis innan servering, dekorera kakan. Jag dekorerade kakan med grädde, jordgubbar, ätliga blommor och örter.
Jag har bakat den två gånger och den gör verkligen succé!
vilken var det du bjöd på näs du slutade?