Lilla och stora E på minisemester på Sardinien

 
 
 
Bra bok, sand mellan tårna, kan knappast bli bättre. Jag har tillbringat några dagar i Alghero Sardinien. Vi ( jag och min dotter) bodde cirka 30 meter från Lidostranden en helt ok strand men när vi var där en hel del tång och sand som följde in med vågorna så vi promenerade bort till Mariapiastranden som var finare. Där var det helt kristallklart vatten och helt underbar mjuk sand, men det var såååååååååååååå mycket folk på stranden, augusti är nog inte den ultimata tiden att resa till Sardinien för då har italienarna själva semester och Sardinien verkarde locka dem också:-) . Vi hittade dock en plats där vi fick plats under Pinjeträden. Alla solstolar var uppbokade så vi fick ligga på handduken men det gick bra det med. Det var ovanligt svalt när vi var där, cirka 27 - 30 grader, ni hade det varmare i Sverige vanligtvis enligt värdinannan på vårt B&B brukar det vara runt 40 grader i början av augusti. Det hade tom regnat precis innan vi landade på ön, tydligen också väldigt ovanligt i augusti. men på oss regnade det inte en droppe:-)
 
 
 
Vi hade bokat ett B&B på nätet det var lite trixigt att hitta dit framförallt när man knappt kan ett ord italienska (kan kanske fem ord:-)) och de man frågar inte kan tala engelska...men teckenspråk och en trevlig busschaffuör så gick det bra så vi hittade dit,knackade på en dörr i ett slags parkeringshus! Då kommer det ut en liten farbror och efter en stund en ännu mindre gumma, de sätter in våra väskor  och oss i en bil och kör iväg oss, var har vi ingen aning men vi hamnar på ett annat B&B än det vi bokat men det var ett mysigt ställe, väldigt litet endast tre rum, plus tre separata badrum, vi fick det turkosa badrummet:-)
 
 
Läget var perfekt, nära hamnen, nära havet och nära centrala Alghero så det gjorde ingenting att vi hamnade där. Värdinnan Rosanna dukade upp frukost åt oss varje morgon på terassen med utsikt över havet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Alghero var en mysig stad att strosa runt i, äta lite glass,äta god mat och titta på folk...och bara vara.
 
 
 
 
 
 
 
 En dag tog vi båten ut till Neptunusgrottan, en båttur på cirka 40 minuter.Fotona gör inte grottan riktigt rättvisa, det var mäktigt därinne. Ser ni formen av ett hjärta i fotot i mitten. Jag gör det i alla fall...:-)
 
 

 
 
Man kan även ta bussen till grottorna men då får man vara beredd på att gå några trappsteg, närmare bestämt 656 stycken, men vi tog båten och det var en trevlig båttur.
 
 
 
 
Del av hamnen i från båten.