Chokladtryffelkaka gott gott:-)
Tre eller fyra dagar innan kakan ska bjudas så... Tar du fram!
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
Sen så...
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör i en kastrull. Ta från plattan.
- Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner 1 ägg i taget och slutligen mjölet.
- Bre ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, "bröa" den med skorpmjöl eller kokos...
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
Gör chokladtryffeln...
Chokladtryffel
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 300 g vit choklad
- Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
- Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
- Bre tryffeln över kakan. Ställ kakan i kylen.
Precis innan servering, dekorera kakan. Jag dekorerade kakan med grädde, jordgubbar, ätliga blommor och örter.
Jag har bakat den två gånger och den gör verkligen succé!